Салат Мімоза з консервою

Салат Мімоза з консервою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незважаючи на шарову структуру, готується страва досить просто і підходить навіть для кухаря-новачка. Рада поділитися з вами своїм рецептом “Мімози”.

Покроковий рецепт

Три-чотири курячі яйця варимо 6-10 хвилин (круто). Одну велику або дві невеликих морквини варимо близько 15 хвилин до напівтвердого стану, чистимо. Шматок сиру (краще всього підійде м’який, наприклад, Гауда, Тильзитер, Голландський) ділимо на три рівних шматка.

Головку цибулі дрібно ріжемо, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом на 3-5 хвилин, щоб в салаті він був не такий їдкий і не вносила дисгармонію в вершково-сирні нотки страви.

В іншій мисці подрібнюємо виделкою вміст банки з консервованої горбушею. Перед цим вийміть лаврушки і перець горошком (іноді кладуть у консерви). Зверніть увагу, якщо в банку багато рідини, краще зайвий соус відлити. Але при цьому хоч трохи соку треба залишити – інакше риба буде суховата. Вийде таке рибне пюре:

Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки потрібні для прикраси, їх відкладемо. Відкидаємо На друшляк цибулю, даємо стекти всій рідини.

Оскільки салат листковий, то робиться відразу у святковій посуді. У глибокій салатниці, по-моєму, зручніше. Починаємо викладати шари. Спершу на дно – одну третину від цибулі.

Другий шар: на цибулю кладемо і рівномірно розподіляємо (наприклад, вилкою) одну третину від подрібненої горбуші.

Потім на крупній тертці прямо в салатницю подрібнюємо одну третину від усієї кількості підготовленої моркви.

Так само чинимо з білком одного яйця (це буде четвертий шар). Тут, при бажанні, можна присолити. П’ятим шаром – сир. Не забувайте рівномірно розподіляти інгредієнти по поверхні – вилка на допомогу.

Шостий шар – майонез. Додаємо трохи чорного меленого перцю, розподіляємо рівномірно майонез і одночасно ущільнюємо нижні шари.
Далі цю черговість шарів треба повторити ще два рази. Тобто укладаємо другу частину цибулі, другу частину горбуші, морква, білок, посолили, сир, майонез, поперчили, решту цибулі і т. д.

Коли всі інгредієнти укладені і утрамбовано, на останній, третій шар майонезу тремо на дрібній тертці всі жовтки. Цей декор – невід’ємна частина цієї страви, з-за якого воно і отримало свою назву.
Паперовою серветкою акуратно протираємо краю салатниці, щоб прибрати зайві крихти, шматочки і майонез.

Готовий салат ставимо в холодильник настоюватися близько години, після чого можна подавати до столу.
Бажаю отримати задоволення від процесу приготування і з’їсти результат з апетитом!