Ситний салат відноситься до категорії зимових салатів.
Інгредієнти
Ковбаса – 200 гр | |
Сир – 200 гр | |
Консервована квасоля – 200 гр | |
Помідори – 3 середніх | |
Майонез – за смаком | |
Сухарики – за бажанням |
Ситний салат відноситься до категорії зимових салатів. Можна подати його на святковий стіл можна використовувати у щоденному раціоні. Кількість продуктів можна обігравати за своїм бажанням. Також вітаються експерименти з видами ковбаси. Залежно від виду ковбаси (шинка, копчена, напівкопчена, сервелат, сирокопчена), використаного в салаті, смак буде відрізнятися.
Салат готується з копченої ковбаси, сиру, консервованої квасолі, заправляється майонезом.
Покроковий рецепт
Нарізати ковбасу квадратиками
Нарізати сир квадратиками
Квасоля відкрити, викласти в друшляк, промити холодною водою. Можна використовувати свіжозвареним квасоля. Для цього слід замочити квасолю на ніч (дати набрякнути), відварити в підсоленій воді до готовності, остудити, добре промити в холодній воді.
Помідори нарізати півкільцями
Все з’єднати, змішати, заправити майонезом. Дати настоятися протягом 10-20 хвилин. Зверху за бажанням викласти сухарики. Подавати відразу ж, щоб сухарики не розмокли. Салат не солять, так як сир, ковбаса, майонез і сухарики самі по собі досить солоні.