1. Готуємо продукти, які нам знадобляться. Моєму огірки – 4 кг, очищаємо від лушпиння 0,5 кг цибулі і 10 часточок часнику, дрібно кришимо петрушку і кріп. Також готуємо 125 мл оцту, 60 мл рослинного масла, 4 столові ложки цукру, сіль за смаком.
2. Огіркам відрізаємо попки, розрізаємо вздовж і кришимо, як на звичайний салат
3. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес, якщо такого в будинку не знайшлося – перекручуємо на м’ясорубці.
4. Змішуємо огірки, цибуля, часник і петрушку з кропом у великій ємності. Солимо за смаком і відставляємо на 30 – 40 хвилин, щоб огірки просолились і пустили сік. За цей час готуємо банки.
5. Зливаємо сік, що виділився, додаємо оцет, масло і цукор. Перемішуємо наш салатик і складаємо в банки
6. Стерилізуємо салат: літрові банки 20 – 25 хвилин, півлітрові 15 хвилин