Салат Тіфані

Салат Тіфані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курячу грудку відварити в злегка підсоленій воді. Куряче м’ясо остудити, зняти з кістки, порвати руками на шматочки. Обсмажити куряче м’ясо на сковороді на 1 столовій ложці рослинного масла. Додати в м’ясо 1/ 2 чайної ложкою каррі, гарненько перемішати, щоб приправа рівномірно розподілилася (злегка обсмажують, символічно, не до рум’яності).

3 – 4 яйця (кількість залежить від розміру яєць) відварити в солоній воді круто. Яйця охолодити в холодній воді, очистити. Натерти яйця на дрібній тертці. Сир твердих сортів натерти на дрібній тертці.

Тепер приготувати волоські горішки. Закинути горішки, очищені від перегородок в чашу блендера, подрібнити (з горіхами краще не переборщувати).

Листя салату промити під проточною водою, обсушити. Основні інгредієнти готові, тепер зберемо салат. На велику тарілку викласти листя салату.

На листя викласти остигле м’ясо, смажене в каррі.

На м’ясо нанести майонезну сіточку (я для зручності у пакет з майонезом зрізаю куточок ножицями, тоді ллється тонка цівка). Присипати все подрібненими волоськими горішками.

По всій поверхні посипати тертим сиром. Змастити сир майонезом. Знову викласти шар яєць. Знову зробити сіточку з майонезу. При бажанні, шари можна повторити в тій же послідовності.

Тепер приступимо до прикраси салату. Виноград промити, розрізати навпіл, якщо є кісточки видалити. Прикрасити поверхню салату і боки половинками винограду, укладаючи їх щільно один до одного. Для різнобарв’я можна взяти зелений і червоний виноград, викласти малюнком або смужками – красиво! Виноград вибирати бажано одного розміру. Салат з виноградом і куркою практично готовий, лише треба йому дати просочитися, прибравши в холодильник на 2 – 3 години.
Приємного апетиту!