Салат з авокадо і апельсином в лимонно-медової заправці

Салат з авокадо і апельсином в лимонно-медової заправці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Начебто не вигадливий, а такий смачний салат на швидку руку. Напевно, оцінять любителі авокадо. Авокадо з апельсином дуже добре гармоніюють, а соус з’єднує їх смаки воєдино.

Інгредієнти

Авокадо – 1 шт.
Апельсин – 1 шт.
Цибуля червоний – 1/2 головки
Салат-мікс – (шпинат, рукола і т. д.) -жменя
Капуста “китайська” – 3 аркуша
Мед – 1 ч. л.
Лимон – 1-2 ст. л.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Салат з авокадо і апельсином в лимонно-медової заправці

Я нещодавно дізналася, що авокадо має корисні властивості і що він продовжує молодість. Плоди авокадо містять “чоловічий набір вітамінів А, D, E, PP, I. Користь авокадо можна оцінити тільки в стиглому плоді. Пані ж з неї роблять маски для обличчя та рук. Ну а я люблю його вживати в їжу. Ось мій незвичайний рецепт з авокадо і апельсин. Особливо мені подобається в цьому рецепті кисло-солодка заправка. Уявляю рецепт по кроках.

Покроковий рецепт

Нарізати цибулю півкільцями.

Авокадо почистити від шкірки, розрізати навпіл. Нарізати соломкою (уздовж).
Порада: якщо ви купили не стиглий авокадо, не варто засмучуватися. Просто доведіть його до моменту зрілості, залишивши при кімнатній температурі на полиці. Він повинен стати м’яким. Вже стиглий плід слід зберігати в холодильнику протягом 5 діб, далі він починає втрачати свої корисні властивості.

Апельсин помити, очистити від шкірки. Нарізати кружечками, витягнути кісточки.

Зробимо заправку. Видавити в миску лимон. Додати мед і масло. Гарненько перемішати.

На тарілку викласти листя салатів. Злегка присипати їх цибулею.

Зверху викласти кружечки апельсинів і авокадо. (Можна, для яскравості салату, прикрасити помідорами черрі. Думаю маслини теж підійдуть, але це все не обов’язково). Полити заправкою. Зверху посипати свіжомеленим перцем. Виходить порційний салат з цікавим, чарівним смаком.
Приємного апетиту!