Свіжий салат з авокадо і шпинату може стати прекрасним доповненням Вашого вечері, обіду або навіть сніданку.
Інгредієнти
шпинат – 100 гр.(1 пучок) | |
авокадо – 1 шт. | |
яйця варені – 3 шт. | |
помідори свіжі – 2 шт.(середні) | |
сир твердий – 50 гр. | |
оливкова олія – 2ст.л. | |
бальзамічний оцет – 1ч.л. | |
спеції (сіль, перець) – за смаком | |
рукола – 10 гр. |
Про користь свіжих салатів можна говорити нескінченно, адже свіжа зелень багата багатьма вітамінами і корисними речовинами, які необхідні нашому організму для активного життя. Що стосується авокадо, це теж дуже корисний фрукт, який особливо популярний у раціоні у вегетаріанців.
Сьогодні, я розповім Вам рецепт одного з моїх улюблених салатів. У складі: зелень шпинату, рукола, авокадо, помідори, твердий сир і варені яйця. Приправлений він оливковою олією і бальзамічним оцтом. В результаті маємо яскраво яскравий, смачний, легкий і корисний салат. Його не обов’язково подавати як доповнення до основної страви, завдяки своїй ситості, він може бути цілком самостійним. А людям, що дотримують дієту, такий салат наситить організм вітамінами і енергією.
Покроковий рецепт
Відваріть яйця. Остудіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими шматочками.
Зелень шпинату і рукколи ретельно промийте під проточною водою і наріжте великими перами. Свіжі помідори помийте і наріжте часточками. З’єднайте з зеленню.
Авокадо очистіть від шкірки, вийміть кісточку і наріжте невеликими шматочками. Додайте авокадо до салату.
Твердий сир наріжте невеликими кубиками або потріть на крупній тертці і додайте до салату. Приправте спеціями за смаком. Змішайте 2 столові ложки оливкової олії з 1 чайною ложкою бальзамічного оцту і заправте цим салат. Все перемішайте.
Викладіть на салат зверху нарізані яйця. Легкий салат з авокадо і шпинатом готовий. Приємного апетиту.