За зовнішнім виглядом брокколі схожа з цвітною капустою, але смак у неї зовсім інший. Мені вона нагадує чимось спаржу. Смак приємний, пікантний. Що говорити про корисні властивості брокколі.
Інгредієнти
Брокколі – 200 г | |
Бекон – 8 — 10 скибочок | |
Кедрові горішки – 1 — 2 столові ложки | |
Сир пармезан – 10-20 г | |
Часник – 1 зубчик | |
Червоний перець – щіпка | |
Сік лимона – за смаком (кілька крапель) |
Брокколі — джерело вітамінів і мінералів. Користь від капусти броколі набагато більша ніж від інших видів капусти, так як в ній міститься в 2 рази більше вітаміну А, С, кальцію, фосфору і заліза, ніж в інших видах капуты. До того ж калорійність брокколі становить лише 27 кКал на 100 р.
Що мені подобається в цьому рецепті, так це прості інгредієнти, які в поєднанні дають чарівний смак і аромат. Ідея полягає в обсмажуванні брокколі з беконом, приправленим лимонним соком. А сир і кедрові горішки надають страві вишукування і додатковий смак.
При виборі брокколі звертайте увагу на суцвіття. Вони повинні бути щільно закритими, зеленого, навіть трохи синюватого відтінку. Якщо бутони мають жовтуватий відтінок – капуста перезріла. Запах повинен бути природний — капустяний. Якщо ви використовували не всю капусту, зберігайте її в холодильнику папері. Так вона довше збереже свою свіжість і первозданний вигляд.
Покроковий рецепт
Взяти 1 – 2 смужки бекону і нарізати скибочками. Обсмажити бекон на сковороді на середньому вогні до тих пір, поки він не стане хрустким.
Дати стекти жиру з бекону, виклавши його на паперовий рушник.
Брокколі гарненько промити під проточною водою, розділити на суцвіття, почистити, відварити в підсоленій воді до готовності (краще трохи не доварити, так як в подальшому ми її ще смажити на сковороді). Порада: якщо ви хочете зберегти в капусті більше вітамін, приготуйте її на пару. Іноді капусту брокколі бланшують. Для брокколі цієї процедури досить.
З сковороди, де смажився бекон, видалити надлишки жиру, залишивши лише 1 столову ложку. Обсмажити на ньому брокколі.
1 зубчик часнику почистити, дрібно порізати. У сковороді де смажиться брокколі додати рубаний часник.
Так само, додати щіпку червоного перцю, 1-2 столові ложки кедрових горіхів і посолити за смаком.
Через 2 хвилини викласти назад в сковороду хрусткий бекон і смажити протягом ще однієї хвилини. Вичавити трохи на брокколі сік лимона. Зняти капусту з вогню. Зверху сырорезкой накришити скибочки сиру пармезан. Салат з капусти броколі можна подавати до столу.
Приємного апетиту!