Замість бринзи додати можна пухкий сир або адигейський сир, смак від цього не зміниться.
Інгредієнти
Буряк – 1 шт. | |
часник – 2 зубки | |
бринза або сир – 50-70 гр. | |
масло рослинне – 2 ст. л. | |
сіль, перець – за смаком |
Буряк добре поєднується з різними продуктами, як з овочевими так і рибними, і мысными. Приготуйте до вечері або обіду ситний і в теж час низькокалорійний салат з буряка з бринзою і часником, цілком можна обійтися і без гарніру. Або використовувати як закуску у вигляді намазування до грінок.
Відварений буряк за вмістом вітамінів і мікроелементів не поступається сирої, в її склад входить величезна кількість корисних компонентів. Але в салаті можна використовувати і в сирому вигляді буряк натерту на дрібній тертці, смак не постраждає.
Покроковий рецепт
Відварити буряк, охолодити, почистити і натерти на тертці.
Можна швидко приготувати буряк в мікрохвильовці, не очищаючи покласти в пакет і зав’язати, і відправити на 15-20 хвилин в залежності від розміру плоду в мікрохвильову піч. Пакет вздуется, але не лопне.
Є спосіб швидкого варіння, опустити в холодну воду і поставити кипіти на плиту на великому вогні не накриваючи кришкою хвилин 20, але вода повинна покривати коренеплід на 5-8 см, потім опустити під струмінь холодної води на 10 хвилин.
Почистити і натерти на дрібній тертці часник або пропустити через прес, додати до буряка.
Посолити, поперчити, бринзу порізати і додати до решти інгредієнтів. Заправити рослинним маслом, перемішати і насолоджуватися ніжним смаком.
Приємного апетиту!