Варити буряк протягом 20 хвилин, потім проткнути ножем її, якщо ніж легко входить, то буряк готова. Очистити коренеплід від шкірки, натерти на дрібній тертці.
Сухофрукти (чорнослив і родзинки) залити водою кімнатної температури на 2 хвилини, щоб вони злегка размочились.
Горіхи попередньо потрібно просушити в духовці при температурі 100 градусів протягом 15 хвилин, потім подрібнити. Щоб просушити горіхи, потрібно застелити деко або іншу поверхню перманентної папером або фольгою, горіхи викласти в один шар, щоб вони не стикалися між собою. Так горіхи швидко і рівномірно просмажаться. Один раз горіхи можна перемішати.
Чорнослив нарізати соломкою, сир натерти на тертці. Ізюм не можна подрібнювати.
З’єднати всі інгредієнти (буряк, сухофрукти, волоські горіхи і сир).
Додати сіль, сметану і перемішати.