Кольрабі прийшла до нас з Північної Європи. Там її почали вживати в їжу вже з 1554 р.
Інгредієнти
Морква – . | |
Кольрабі – . | |
Шинка – . | |
Цибуля червоний – . | |
Цибуля зелена – . | |
Майонез – . | |
Сіль – . |
Кольрабі за смаком дуже нагадує білокачанну капусту. Вона містить величезну кількість вітамінів груп А, В, Р і С, кальцій, лікує анемію, надає сечогінний ефект, сприяє зниженню рівня холестерину, який відкладається на судинах, лікує атеросклероз на початкових стадіях. Овоч корисний для тих, що страждає захворюваннями нирок або печінки. З’їдаючи сто грамів капусти кольрабі в день, ви можете забезпечити себе дозою вітаміну С, при цьому нормалізується обмін речовин в організмі.
Кольрабі здатна чинити добре і корисне вплив на стан нервової системи та емоційну врівноваженість. В Європі кольрабі використовується в профілактичних цілях для уникнення інфекційних захворювань. Не лінуйтеся, готуйте і давайте цей овоч дітям!
Покроковий рецепт
Моркву почистити, натерти на крупній тертці.
Кольрабі очистити від шкірки, нарізати тонкими смужками.
Шинку, так само як і кольрабі, нарізати смужками.
Червоний цибулю нарізати півкільцями. Зелене перо нашаткувати.
Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці. Заправити сіллю і майонезом.
Салат викласти в салатник, подавати до столу. Приємного апетиту!