Салат з курячою грудкою і ананасами

Салат з курячою грудкою і ананасами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо раніше ананас вважався заморським фруктом, то зараз його можна придбати практично на кожному куті». Навіть якщо вам не вдалося придбати свіжий ананас, завжди можна замінити консервованим. Такий продукт на прилавках є. Консервований ананас використовується не тільки як самостійний десерт. Багато господині застосовують його для приготування страв. Наприклад, для салатів.

Інгредієнти

Куряча грудка – 300 гр
Консервований ананас – 200 гр
Білий хліб – 100 гр
Сир – 100 гр
Рослинна олія – 40 мл
Майонез – 80 гр

Як приготувати Салат з курячою грудкою і ананасами

Пропонуємо вам зробити смачний салат з консервованим ананасом. У пропонованому салатному блюді основний інгредієнт – ананас – чудово поєднується з курячою грудкою, твердим сиром і сухариками. Куряча грудка для салату з ананасами подрібнюється на шматочки, а потім обсмажується. Подробиці приготування салату з ананасами розкриваються в нижчеподаному рецепті з супроводжуючими фото.

Покроковий рецепт

У першу чергу займемося курячою грудкою. Цю частину курки для салату краще взяти трохи підмороженому стані, тому що її простіше і зручніше буде подрібнювати. З курячої грудки видаліть кожурку і зніміть попередньо з кістки. Перекладаємо курячу грудку на обробну дошку і, використовуючи гострий ножик, нарізаємо її на невеликі шматочки однакового розміру.

Куряча нарізка готова, її тепер треба підсмажити на рослинній олії. Масло переливаємо на сковороду, підігріваємо його. Курячі шматочки викладаємо для піджарки на сковороду. Смажимо їх так, щоб в процесі шматочки вкрилися рум’яною скоринкою. Запашні курячі шматочки зі сковороди викладаємо в салатник. Нехай поки остуджувати. Ми за цей час підготуємо наступний інгредієнт для салату – сухарики.

Для сухариків беремо батон або хліб. Тільки не використовуйте свіжий хліб, він в процесі нарізки може просто розвалитися на крихти. Краще взяти хлібні скибочки трохи «залежалися». Нарізаємо хліб (батон) на кубики зі стороною приблизно 0,7-1 див.

Тепер хлібні кубики потрібно підсушити на сковороді. Викладаємо хліб в ту ж сковороду, в якій ми підсмажували курячі шматочки. Періодично перемішуємо хлібні кубики, щоб вони підрум’янилися на сковороді з кожного боку. Коли сухарики для салату з ананасом будуть готові, охолодити їх. Самі ж приймається за подрібнення інших інгредієнтів салату.

А наступний інгредієнт – ананас. У нас в рецепті використовуються консервовані кільця ананаса. Витягаємо їх з банки. Нарізаємо кільця на дрібні часточки. До речі, можна використовувати вже нарізний консервований ананас (він вже порізаний на шматочки). Якщо вам ананасові шматочки здадуться занадто великими, то їх краще нарізати навпіл.

З основних інгредієнтів для салату залишилося тільки подрібнити твердий сир. Використовуємо російський сир або голландська (або аналогічний). Для подрібнення твердого сиру беремо тертку з середніми отворами.

Необхідні продуктові компоненти для салату підготовлені. Перекладаємо їх у підходящу миску. Зазвичай у такий салат не потрібно додавати солі, але якщо вважаєте, що ця спеція потрібна, посоліть салат.

Подрібнені інгредієнти салату заправляємо улюбленим майонезом. Перемішуємо ложкою інгредієнти. Апетитний салат з консервованим ананасом, курячою грудкою, сиром і сухариками готовий.

Такий салат рекомендується відразу подавати на стіл, щоб сухарики не розм’якли. Тоді салат просто втратить свою хрустящность. Салат подаємо в загальному салатнику або раскрадываем його порційно по креманках. Приємної вам трапези!