Багато з курки переходять на рибні продукти. Для таких людей буде прекрасним частуванням наступний салат.
Інгредієнти:
• Мідії консервовані – 200 гр.
• Рис круглий – 150 гр.
• Зелений горошок консервований – 150 гр.
• Болгарський перець – 1 шт.
• Лимонний сік – 1,5 столові ложки.
• Винний оцет білий – 1,5 столові ложки.
• Базилік подрібнений – 1 столова ложка.
• Шпинат – 2 аркуша (4 гр).
• Горіхове масло – 1 столова ложка.
• Сіль – за смаком.
• Перець – за смаком.
Приготування:
1. Варимо рис:
1.1. Промиваємо рис не під гарячою проточною водою. Робити зручніше це через сито. Це робиться для того, щоб вимити крохмаль.
1.2. Після того, як ми промили рис (вода стала прозорою, не білою). Ставимо каструлю з ним і підсоленою водою кип’ятитися.
1.3. Після того як вода почне кипіти, вогонь необхідно зменшити до маленького розміру.
1.4. Рис вариться 40 хвилин.
2. Дрібно нарізаємо мідії.
3. Ріжемо перець кубиками.
4. Розрізаємо горіхи, ставимо їх смажитися з невеликою кількістю масла.
5. Додаємо до отваренному рісу горіхи, мідії, перець, зелений горошок.
6. Готуємо заправку (окремо):
6.1. Нарізаємо шпинат.
6.2. Вливаємо в горіхове масло винний оцет.
6.3. Додаємо шпинат, базилік, лимонний сік.
6.4. Солимо за смаком, так само можна давати трохи здавленого часнику (3-4 головки).
7. Заправляємо Салат і даємо настоятися півгодини.
Таке блюдо готується 1,5 години.
Приємного вам апетиту і хорошого здоров’я.