Оригінальний салат з молодих огірочків – це смачна зимова закуска, яка чудово доповнить будь-який гарнір.

Інгредієнти
| огірки молоді – 3 кг | |
| цибуля біла – 1 кг | |
| великий червоний перець нарізаний – 1 великий | |
| часник – 6 зубчиків | |
| куркуми – 1/2 чайної ложки | |
| гірчичних насіння – 1 чайна ложка | |
| насіння селери – 2 чайних ложки | |
| олія – 100 мл | |
| сіль – 3 ст. л. | |
| цукор – 5 ст. л. | |
| білий оцет – 5 ст. л. |
Цей рецепт настільки хороший, швидкий і простий у виготовленні, і огірки дійсно чудово поєднуються з цибулею і перцем.
Як тільки ви з’їсте огірки в соліннях, маринад не зливайте! Просто наріжте нові огірочки і закиньте їх в маринад, зберігайте в холодильнику кілька днів. Ось знову готовий салат з огірків, правда, вже маринований.
Покроковий рецепт
6 зубків часнику натерти на тертці (цей інгредієнт можна додавати за своїм смаком та бажанням). Великий болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням і нарізати тонкою соломкою.
1 кг білої цибулі, 3 кг молодих огірочків нашаткувати на крумной спеціально тертці тонкими кільцями. Все це можна зробити і вручну, але на комбайні процес нарізки буде швидким, простим і менш трудомістким.
Всі подрібнені продукти скласти в каструльку. Додати куркуму, гірчичних насіння і пару ложок сесян селери.
Заправити салат якісним соняшниковою олією (100 мл), сіллю (3 ст. л.) і цукром (5 ст. л.). Перемішати і поварити приблизно 15-20 хвилин.
Наприкінці варіння салат з огірків заправити 5 ст. л. оцту, знову перемішати, поварити 5-7 хвилин. Не забудьте, каструля повинна бути емальованому, щоб не було реакції з залізом і смак салату не псувався!
Розкласти салат з помідорів з півлітрових баночках. Стерилізувати чверть години, потім закатати і укутати на добу.
Охолоджений салат зберігати в прохолодному погребі.
