Цей грибний салат готується дуже швидко і з доступних продуктів. Винний соус додасть пікантності і новизни у звичний раціон.
Потрібно:
– 300 г печериць;
– по 100 г помідорів, моркви, цибулі;
– близько 150 мл білого сухого вина;
– масло (беруть рослинна), сік лимона, зелень, перець з сіллю.
Приготування:
1. Гриби ретельно промивають, ріжуть невеликими шматочками, заливають вином в каструльку, перчать і солять. Далі тушкують близько п’ятнадцяти хвилин під закритою кришкою.
2. Моркву очищають, натирають, цибулю досить дрібно шаткують, ріжуть часточками помідори. Зелень промивають і теж подрібнюють.
3. Підготовлені інгредієнти змішують разом, заправляють олією з соком лимона (обов’язково потрібен свіжий). Посипають зверху зеленню.
Подавати можна відразу. Салат вдало впишеться у святкове меню.