Апетитний зелений салат з яловичиною.
Інгредієнти
густий соус соєвий солодкий – шість ст. ложок | |
салат дуболистный – один качан | |
чилі соус солодкий – три ст. ложки | |
салат «Айсберг» – один качан | |
свіжий імбирний корінь великий – одна штука | |
базилік зелений свіжий – один невеликий пучок | |
кунжутне масло – шість ст. ложки | |
помідори стиглі великі – п’ять штук | |
оцет бальзамічний – на свій смак | |
коричневий цукровий пісок – одна ст. ложка | |
горіхи кеш’ю, очищені – сім штук | |
безкоста яловичина – 820 г | |
перець чорний тонкого помелу – на свій смак | |
свіжа зелень кінзи – один маленький пучок | |
лаймовий свіжовіджатий сік – півтори ст. ложки | |
сіль – на свій розсуд |
Ті, кому не дуже подобається яловичина, можуть замінити цей компонент м’ясом домашньої птиці або рибним філе.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно приготувати заправку, а для цього шматочками середнього розміру нарізати потрібно очищений свіжий імбирний корінь, порубати не дуже дрібно промиту зелень кінзи.
Пересипати всі ці подрібнені інгредієнти в миску, додати туди ж очищені горішки кеш’ю, лаймовий сік, соєвий соус в малій кількості і половину порції кунжутного масла. Все збити Блендером до повної однорідності, потім посуд з приготовленої пряної заправкою відставити на деякий час в сторону.
Підготувати окремий посуд і в неї насипати коричневий цукровий пісок, а також залишився соєвий соус олія з насіння кунжуту, потім вилкою збити і отриману масу перелити в контейнер. Розділити на не надто товсті стейки яловичину, викласти її в посуд з приготовленим маринадом і хвилин на п’ятнадцять залишити.
Нарізати часточками всі промиті помідори (можете використовувати черрі, тоді різати не треба) перекласти в миску, влити соус чилі, насипати чорний перець, все перемішати дуже акуратно і посуд накрити щільно кришкою.
Промити обидва види салату, нарвати руками їх, далі від стебел відокремити свіжі листочки базиліка, перекласти все в салатник.
На розпеченій сковорідці з кожної сторони хвилини за дві обсмажити шматки яловичини, як тільки це м’ясо просмажиться, тоненькими смужками нарізати його. Викласти смужки яловичини в миску з салатними листям, додати скибочки помідорів, влити практично всю заправку і соус чилі.
Перемішати швидко все, за смаком приправити перцем, сіль, приготований салат збризнути невеликою кількістю бальзамічного оцту і подавати до столу.