Салат зелений з яловичиною і імбирною заправкою

Салат зелений з яловичиною і імбирною заправкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ті, кому не дуже подобається яловичина, можуть замінити цей компонент м’ясом домашньої птиці або рибним філе.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно приготувати заправку, а для цього шматочками середнього розміру нарізати потрібно очищений свіжий імбирний корінь, порубати не дуже дрібно промиту зелень кінзи.

Пересипати всі ці подрібнені інгредієнти в миску, додати туди ж очищені горішки кеш’ю, лаймовий сік, соєвий соус в малій кількості і половину порції кунжутного масла. Все збити Блендером до повної однорідності, потім посуд з приготовленої пряної заправкою відставити на деякий час в сторону.

Підготувати окремий посуд і в неї насипати коричневий цукровий пісок, а також залишився соєвий соус олія з насіння кунжуту, потім вилкою збити і отриману масу перелити в контейнер. Розділити на не надто товсті стейки яловичину, викласти її в посуд з приготовленим маринадом і хвилин на п’ятнадцять залишити.

Нарізати часточками всі промиті помідори (можете використовувати черрі, тоді різати не треба) перекласти в миску, влити соус чилі, насипати чорний перець, все перемішати дуже акуратно і посуд накрити щільно кришкою.

Промити обидва види салату, нарвати руками їх, далі від стебел відокремити свіжі листочки базиліка, перекласти все в салатник.

На розпеченій сковорідці з кожної сторони хвилини за дві обсмажити шматки яловичини, як тільки це м’ясо просмажиться, тоненькими смужками нарізати його. Викласти смужки яловичини в миску з салатними листям, додати скибочки помідорів, влити практично всю заправку і соус чилі.

Перемішати швидко все, за смаком приправити перцем, сіль, приготований салат збризнути невеликою кількістю бальзамічного оцту і подавати до столу.