Сало, запечене в духовці

Сало, запечене в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сало покладіть у велику глибоку миску. Засипте сало 1/4 склянкою цукру і до 1/4 чашки крупної солі. Натріть сало з усіх боків, закрийте кришкою і приберіть маринуватися на ніч (якщо кришки, чашку з салом обов’язково загорніть сало в поліетиленовий пакет або в харчову плівку).

На наступний день…
Розігрійте духовку до 350 F (180 С за Цельсієм) градусів. Сало промийте під проточною водою, висушіть на кухонному паперовому рушнику і викладіть на решітку. Грати поставте в духовку на середній рівень. (Рівнем нижче, під решітку, я ставлю деко, для того щоб на нього капав жир). Зверху сало накрийте фольгою, щоб не пригоріло. (Якщо постелити фольгу глянсовою стороною вгору, сало буде повільно готуватися, нудитися. Якщо постелити фольгу глянсовою стороною всередину, до сала – глянець буде відбивати тепло прямо на продукт і сало вийти рум’яним). Запікайте сало у фользі в духовці приблизно 1 годину 45 хвилин. У процесі запікання через кожні 30 хвилин сало треба перевертати, щоб воно румянилось з усіх боків.

Потім духовку розігрійте до 450F (230 С за Цельсієм), зніміть фольгу і запікайте сало ще 15 хвилин. Запечене сало в духовці готово! Викладіть запечене сало на тарілку, присипте крупною сіллю, наріжте кубиками і подавайте на стіл. Дуже смачно їсти сало з соусом або, змастити невеликою кількістю гірчиці з скибочкою білого хліба або пряної булочкою! Можна подати до картопляного пюре з овочами. Приємного апетиту!