Самса з сонячної гарбуза

Самса з сонячної гарбуза – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо б у Попелюшки не було гарбуза, вона б не зустріла принца. Роблячи покупки, не варто проходити повз вітрин з гарбузом, а раптом і Вам пощастить?

Інгредієнти

Для тіста
Борошно пшеничне – 1,5 кг
Масло вершкове – 180 гр
Кефір – 500 гр
Сіль – 15 гр
Сода харчова – 15 гр
Оцет столовий – 25 гр
Яйця курячі – 2 шт
Для начинки
Гарбуз – 1 кг
Цибуля ріпчаста – 300 гр
Олія соняшникова – 50 гр
Сіль – 30 гр
Перець чорний запашний – 30 гр

Як приготувати Самса з “сонячної” гарбуза

У краях, де гарбуза ростуть у всіх городах і навіть на узбіччях вулиць, господині знають безліч рецептів для приготування страв з цього “сонячного плоду”, що є постачальником організму корисних елементів і вітамінів і найкращим антидепресантом. Крім того, вченими встановлено, що вживання в їжу цього плоду уповільнює процеси старіння організму і знижує розвиток туберкульозної палички. У їжу гарбуз вживають у вареному, печеному, смаженому вигляді, у вигляді соків і пюре. Так як гарбуз зберігає свої властивості і в замороженому вигляді, плід можна зберігати в морозильній камері, щоб і взимку радувати своїм чудовим смаком. У багатьох регіонах нашої країни прийнято готувати з гарбуза самсу, якийсь різновид пиріжків. Гарбуз для того страви використовують у сирому вигляді, зберігаючи таким чином всі корисні вітаміни і елементи. Самса може служити чудовою закускою перед основним блюдом або навіть основним блюдом з гарніром. Яскравий помаранчевий колір “сонячного плоду” сприяє підвищенню апетиту при одному тільки погляді на неї. У будь-якому випадку варто покуштувати це чудове блюдо і самим дати оцінку страви з прекрасною гарбузом.

Покроковий рецепт

Для “сонячної” самси приготуємо такі продукти.

У першу чергу займемося приготуванням тіста. Для цього в чашу для змішування продуктів з’єднаємо кефір та яйця курячі, ретельно перемішати, щоб яйця повністю розмішалися.

В окремій чаші “погасимо” соду – викладемо в чашу додамо соду і оцет столовий. Обов’язково потрібно повністю погасити всю соду, щоб у тесту не було запаху соди.

В інший неемальованої чаші розтопимо масло вершкове, воно повинно стати рідким.

Погашену соду і розтоплене масло з’єднаємо з кефіром, всі перемішаємо. Потім для замішування тіста частинами почнемо всипати просіяне борошно.

Тісто добре вымесим, але в той же час стежимо, щоб воно було м’яким. Відкладемо тісто в сторону, відпочити.

Тепер займемося обробленням гарбуза. Щоб легше і безпечніше очистити гарбуз від шкірки, розділимо її на шматки, і з кожного шматка акуратно зрізаємо шкірку.

Гарбуз натремо на крупній тертці.

Цибулини звільнимо від лушпиння і шкірки, наріжемо тонкими півкільцями.

Нарізану цибулю додамо в натертий гарбуз. Також в начинку додамо сіль, чорний перець, олія соняшникова. Якщо гарбуз недостатньо солодка і соковита, можна додати в начинку трохи цукру.

Тісто розділимо на колобки приблизно близько 7-8 см в діаметрі. Кожен колобок розкотимо в коржик.

У центр кожного коржика викладемо начинку з гарбуза. Потім краї коржа з’єднаємо з усіх боків, щоб вийшов мішечок з начинкою.

У невеликій чаші зіб’ємо яйце для змащування верхівок самси.

Самсу викладаємо на змащене олією деко зліпленим швом вниз. Змащуємо самсу збитим яйцем. Випікаємо в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів близько 30 хвилин.

Готову самсу трохи остудимо, викладемо на велику тарілку, заваримо смачний чай і подамо на стіл. Приємного апетиту!