Золота рибка з хрусткою скоринкою

Інгредієнти
| сазан – 2 кг | |
| борошно – 1 стакан | |
| мелений чорний перець – за смаком | |
| паприка – за смаком | |
| сіль – за смаком | |
| сушений кріп – за смаком | |
| соняшникова олія – для смаження | |
| цибуля ріпчаста – 2 шт | |
| лимон – 2дольки | |
| кріп свіжий – за смаком |
У рибі міститься дуже великий вміст мінералів і вітамінів.Фтор, калій, магній, вітаміни групи В допомагають людському організму функціонувати. Стверджується, що при смаженні властивості страви погіршуються. Але іноді так хочеться чогось смаженого.Але все ж така обробка невеликих шматочків риби в борошняній паніровці дозволяє зберегти соковитість і витминность цього продукту. Обволікаючи твердої засмаженою скоринкою паніровка, допомагає стати страви надзвичайно смачним не прпитанным маслом.
Покроковий рецепт



Перший крок є підготовчим. Обробляти рибу потрібно дуже добре, що б в подальшому не зіпсувати смак страви. Отже, миємо і чистимо сазана від луски і нутрощів.Видаляємо всі непотрібні плівочки, плавники(якщо не любите ними похрумтіти) і зябра(якщо будете обсмажувати голову).Далі нарізаємо рибу шматочками, промиваємо ще раз, злегка солимо і перчимо.Даємо сазану постояти.



Наступним кроком буде приготування панірування. В даному випадку вона дуже легка і повітряна і складається з пшеничного борошна і улюблених спецій, які потрібно висипати в борошно і перемішати.не забываемм посолити борошно.Паніровка готова. Вона не дасть рибі пересохнути, зберігаючи всі соки всередині.




Тепер всю паніровку висипаємо в блюдо з рибою і струшуємо кілька разів, щоб шматочки були рівномірно обваляны в борошні зі спеціями. Кожен кусочик обтряхиваем від зайвої муки і викладаємо на попередньо розігріту сковороду з соняшниковою олією. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно по 7-9 хв.




Блюдо готове. Для подачі можна вибрати кілька варіантів.
Класичний-з обсмаженою кільцями ріпчастої цибулі,
заморський – з часточками лимона,
застільний -на загальному блюді, посыпаный цибулею і кропом.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
