Це блюдо досить поширено в Ізраїлі, Марокко, Тунісі.
Інгредієнти
цибулина – 1 невелика | |
солодкий перець – 1 середній | |
гострий перець – 1 | |
зубчик часнику – 2 | |
зіра мелена – 1/2 ч. л. | |
томати у власному соку – 200 гр. | |
яйця (у мене перепелині) – 6 | |
біле вино – 1 ч. л. | |
кінза – при подачі | |
сир – 30 г |
Шакшука – простий і швидкий варіант для ранкового сніданку. За складом це яйця запечені з овочами під томатним соусом. У страва входить: томати, цибулю, гострий перець і спеції. Але також можна підібрати й інші овочі, які вам подобаються. Наприклад, солодкий перець, кабачок.
Покроковий рецепт
Дрібно ріжемо цибулю. Нарізаємо тонкою соломкою перець. Розігріти на сковороді 1 ст. л. рослинного масла. Викладаємо цибулю і перець, смажимо 5 хвилин, при цьому, помішуємо.
Додаємо дрібно нарізаний гострий перець і часник, зіру. Смажимо 1 хвилину знову. Додаємо розім’яті томати разом з соком . Тушкуємо без кришки 5 хвилин, вливаємо біле вино, додаємо сіль.
Додаємо в сковороду яйця. Кришимо сир.
Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопитися.