Змішати 3 яйця зі склянкою цукру, збити до однорідної маси, до отриманої суміші додати просіяне борошно і розпушувач. Якщо немає розпушувача, можна додати 0,5 чайної ложки соди, гашеного в лимонному соку або оцті. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Тісто получантся консистенції густої сметани.
Очистити від шкірки яблука, нарізати їх шматочками.
Мені більше подобається шарлотка з кислими духмяними яблуками сорту “Антонівка”, але смачно виходить з будь-якими.
Змастити форму для запікання олією, пересипати в неї яблука. Якщо любите корицю, посипати нею яблука, потім залити все тестом. Дати тісту просочити яблука 5 хвилин.
Поставити блюдо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати при температурі 180-200 градусів 40-60 хвилин. Перевірити готовність сірником або зубочисткою.
Приємного апетиту!