Найкращий спосіб маринации шашлику. Підійде для будь-яких видів м’яса.
Інгредієнти
Свиняча шийка – 2000 м | |
Ріпчаста цибуля – 3 шт | |
коріандр – 2 ст. л | |
майонез – 3 ст. л | |
сіль – за смаком |
На мою немає такої людини, який би не любив шашлик. Дуже смачне блюдо. Підійде на будь-який святковий стіл, для посиденьок з друзями, і затишного сімейного вечері. А про пікнік навіть і говорити не варто. На повітрі, так з димком, що може бути краще! Але щоб шашлик вийшов дійсно смачним і м’яким, його потрібно правильно замаринувати. Хочу поділитися з вами рецептом шашлику, який ми часто робимо для сім’ї. Спробуйте приготувати і ви просто пальчики оближете.
Покроковий рецепт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування
З м’яса я найчастіше використовую свинячу шийку. Це найбільш м’яке і ніжне м’ясо. Добре маринується і швидко прожарюється. Майонез підійде будь-який.
М’ясо промийте і поріжте шматочками приблизно 4 х 5 див.
Візьміть коріандр і потовчіть, але не дуже дрібно. Достатньо, щоб зерна просто розкололися.
Почистіть цибулю і натріть на крупній тертці. Також можна скористатися м’ясорубкою.
Візьміть поглиблену емальований або пластмасову чашку. Покладіть в неї шматочки м’яса, посоліть. Додайте цибульну кашку, майонез і посипте коріандр. Все ретельно перемішайте. Зверху накрийте плоскою тарілкою і притисніть. Поставте години на 2 в холодильник.
Коли м’ясо промаринується, Шматочки нанизати на шашличні палички не дуже щільно. Кілька паличок можете обваляти в панірувальних сухарях. Шашлик вийде з приємною хрусткою скоринкою. Покласти палички на мангал з прогорілими вугіллям і готувати, регулярно перевертаючи палички близько 10 хв.
От у нас і вийшов напрочуд смачний, ароматний шашлик.Страва дуже ситна. І хоча свиняче м’ясо жирне і дуже калорійне, але зрідка таке частування можуть собі дозволити люди, які сидять на дієті або борються із зайвою вагою. Перед такою смакотою важко встояти. Готуйте для своєї сім’ї, пригощайте друзів. Приємного всім апетиту!