Шашлик з курки в духовці

Шашлик з курки в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У чашці з’єднати гірчицю, майонез, приправу для курки, сіль.

Перемішати. Вийшов ось такий маринад.

Куряче філе нарізати на дрібні кубики однакового розміру.

Цибулю почистити і дрібно дрібно порубати.

Закинути в чашку з маринадом куряче м’ясо і цибулю. Перемішати (краще руками). Чашку закрити кришкою або харчовою плівкою, щоб виключити доступ повітря. Залишити маринуватися на 2 години (а можна і на пів дня, але лише в холодильник, від цього смак його тільки покращитися). Так, і поки маринується м’ясо відразу шпажки замочити у воді на 2 години (не менше!), щоб потім вони у нас в духовці не згоріли.

Одягнути шматочки м’яса на шпажки. Не намагайтеся наколювати побільше м’яса на шпажки, а то вони надалі можуть просто зламається від ваги.

Шпажки з м’ясом покласти на решітку. І поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. На нижній рівень поставити деко (він необхідний, якщо раптом шашлик почне текти).

Смажити 15 хвилин. Перевернути. Смажити ще 5 хвилин. Не прагніть зробити шашлик занадто рум’яне! Ви ризикуєте тим, що м’ясо може пересохнути!

Шашлик готовий! Можна подавати як самостійне блюдо, а можна і з гарніром. Приємного апетиту!