Хочу поділитися рецептом приготування шашлику зі свинячої вирізки в цибульному маринаді – в ньому вона стає чудно як хороша!
Інгредієнти
Вирізка свинини – 1 кг | |
Цибуля – 2 шт. | |
Сіль – ½ ст. л. | |
Чорний перець – 1 ч. л. | |
Приправа до шашлику – ½ уп. |
Я не буду сперечатися з експертами з приготування шашлику, а всі вони кажуть, що найкраще м’ясо – це ошийок, адже він соковитий і жирний. Але я чесне слово терпіти не можу м’ясо з прожилками сала. І ось якось на одному сайті я прочитала, що саме ніжне і найкраще м’ясо на шашлик – це вирізка. Я спробувала, і в мене не залишилося сумнівів – шашлик дійсно вийшов божественний. Незважаючи на те, що це абсолютно жирна частина свинини, з неї шашлик просто тане у роті.
Покроковий рецепт
1. Вирізку порізати на досить великі шматки. Скласти в каструлю.
2. Цибулю перемолоти на м’ясорубці. Можна, звичайно і порізати (так потім легше відокремити цибуля від м’яса), але раджу все-таки перемолоти, так м’ясо набагато краще промаринується. Додати до м’яса.
3. Всипати всі приправи і ретельно все перемішати, прямо втираючи суміш цибулі і приправ шматки свинини. Поставити маринуватися в холодильник на добу. А ще краще на двоє.
4. Очистити свинину від цибулі, тому що цибуля буде пригорати.
5. Надіти шматки вирізки на шампур і обсмажити на мангалі.
6. М’які, соковиті і неймовірно смачні шматочки м’яса вийшли у нас.