М’ясо перед тим як викладати в каструлю, обов’язково добре розморозити і промити.
Інгредієнти
Курячі гомілки – 1 кг | |
Картопля – 1 кг | |
Квашена капуста – 400 г | |
Морква середня – 1 шт | |
Цибулю середній – 1 шт | |
сіль – 0,5 ст. л. |
Що може бути прекрасніше в один із зимових днів, ніж запах домашніх щів. Традиційного російського страви. Я зазвичай своїй родині готую на два дні, тому витрата продуктів буде побільше)
Покроковий рецепт
Готуємо м’ясо і овочі для супу.
Беремо 4 літрову каструлю. Наливаємо в неї 3 літри води. Викладаємо помиту курку і ставимо на максимальний режим плиту. Чекаємо поки з’явиться піна.
Тим часом ріжемо картоплю так як вам зручно. Я особисто ріжу на кубики.
Коли піна з’явилася, знімаємо її ложкою в яку-небудь ємність, або в раковину. Знімаємо піну до тих пір, поки бульйон не стане чистенький.
Після того, як очистили бульйон, викладаємо квашену капусту. Через 2 хвилини з’явиться коричнева пінка. Її також знімаємо, поки вона не перестане з’являтися.
Поки чекаємо закипання капусти, ріжемо цибулю і тремо моркву.
Скидаємо картоплю в каструлю і ставимо сковорідку на вогонь. Наливаємо рослинне масло-на-віч. Як сковорода нагріється викладаємо цибулю і періодично помішуємо.
Чекаємо поки цибуля буде золотистого кольору і додаємо в нього моркву. Також помішуємо. Якщо не вистачає рослинної олії, додаємо. Можна трохи зменшити вогонь.
Смажимо і помішуємо до тих пір, поки морква з цибулею не стануть ось такого кольору. Золотистого. Як тільки вони приготувалися можна вимикати плиту і скидати все в каструлю. Після цього насипаємо половину столової ложки солі і заважаємо, а потім додаємо сіль, щоб вийшов за вашим смаком.
Тепер даємо нашому супчику покипіти і періодично перевіряємо готовність. Ложкою виловлюємо картоплину і намагаємося розламати його навпіл. Коли вона розколеться легко, з одного натискання. Значить суп готовий і його можна знімати. Всім приємного апетиту)