Що може бути краще порції наваристих щей з сільської сметаною.
Інгредієнти
картопля – 300 гр. | |
фарш – 200 гр. | |
капуста – 200 гр. | |
спеції – 2 ч. л | |
томаная паста – 2 ст. л | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 0,5 шт. |
Щі практично основа російської кухні, відмінне блюдо вгамовує голод. Недоліком приготування є її багатоетапність і кількість часу, який доведеться витратити. Але якщо часу в обріз можна скористатися спрощеним варіантом цього чудового першого страви.
Якщо замінити м’ясо на кості фаршем, звичайно не вийде такого наваристого бульйону як в оригінальному варіанті, але результат не розчарує.
Покроковий рецепт
В даному варіанті самим долгоготовящимся інгредієнтом буде картопля тому з нього і варто почати. 300 гр. картоплі помити і нарізати невеликими шматочками. Відправити в киплячу воду.
Поки картопля вариться з фаршу(200 гр.) сформувати невеликі тюфтельки.
Капусту близько 200 гр. нашаткувати тонкою соломкою. Тефтелі і капусту відправити в каструлю до картоплі. Варити на середньому вогні протягом 10-15 хвилин.
На окремій сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулину і половину однієї моркви до золотистого кольору на рослинній олії. Додати 2 ст. ложки томатної пасти і прогріти на сковороді піджарку ще кілька хвилин. Додати засмажку в каструлю.
Саме час додати в щи спеції: сіль, чорний запашний перець, лавровий лист, кріп. Підтримати щі на вогні ще хвилин 10. Перше блюдо готове. Подавати тільки в гарячому вигляді з помилковою сільської сметани.