Варимо бульйон, кому що подобається, я варю на курячих спинках. В даному випадку, оскільки наші фрикадельки з свино-яловичого фаршу, відмінно підійде яловичий бульйон.
Готуємо зажарку з цибулі і моркви. Я віддаю перевагу нарізку кубиками.
Гарненько вимішуємо два види фаршу, додаємо сіль, перець. Ліпимо невеликі кульки (розміром трохи більше перепелиного яйця).
Дрібно шаткуємо капусту.
Відправляємо капусту разом із засмажкою в щі, даємо бульйону закипіти. Викладаємо в каструлю фрикадельки, варимо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Готуємо картоплю, ріжемо його дрібними кубиками й викладаємо в каструлю. Додаємо в борщ також сіль, лавровий лист, хмелі сунелі. Даємо супу прокипіти на мінімальному вогні близько 7 хвилин і вимикаємо.
Подаємо щі з свіжої капусти обов’язково зі сметаною!