Для салату потрібно: авокадо, салат «Айсберг», мигдаль, сир з блакитною цвіллю Дор-блю, огірок і діжонська гірчиця
Інгредієнти
Авокадо – 1 штука | |
Салат «Айсберг» або пекінська капуста – 1 пучок | |
Мигдаль – 10 штук | |
Сир з блакитною цвіллю Дор-блю – 120 гр | |
Огірок свіжий – 1 штука | |
Діжонська гірчиця (у зернах) – 1 столова ложка | |
Сік лимона або лайма – з половини плоду | |
Сіль, перець, прованські трави – за смаком | |
Оливкова олія – 1 столова ложка | |
Соєвий соус – 1 столова ложка |
Вишуканий салат «Шик» чудово поєднує в собі корисні властивості авокадо, листя салату, мигдалю і огірка, а специфічний смак сиру з благородною блакитною пліснявою додасть вишуканість і святковість даної страви. Легка заправка на основі діжонської гірчиці не дасть поправитися, а наявність сиру все ж зробить салат ситним.
Покроковий рецепт
Вимити овочі, промокнути його рушником. Салат нарвати руками або нарізати. Огірок натерти на дрібній тертці, при цьому злити зайву рідину. Авокадо розділити на дві частини і акуратно видаливши кісточку дістати чайною ложкою вміст. Сир нарізати кубиками.
Приготувати заправку потрібно змішавши оливкову олію, соєвий соус, сік лимона і гірчицю, додати в нього сіль, перець, прованські трави. Мигдаль перемолоти в блендері, додати до соусу, перемішати.
Добре перемішати всі інгредієнти і залити салат їх заправкою. Ще раз перемішати. Подавати через півгодини, після того, як соус проникне в усі складові.