Шоколадне морозиво

Шоколадне морозиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У каструлю з товстим дном виливаємо вершки і молоко. Добре перемішуємо.

Розламуємо шоколад, додаємо в каструлю. Ставимо каструлю на плиту на «маленький вогонь» і гріємо до того моменту, як шоколад повністю розчиниться.

Поки каструля гріється змішуємо жовтки з цукром.

Як тільки шоколад розплавився, вливаємо в каструлю яєчну суміш і варимо поки морозиво трохи не загусне. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо охолоджуватися.

Охолоджену суміш заливаємо в спеціальну мороженицю. Якщо морожениці немає, то поміщаємо морозиво в морозилку, а далі дістаємо кожні півгодини і гарненько перемішуємо. Перемішувати краще до тих пір, поки це можливо.