Шоколадне печиво по цьому рецепту виходить середньої жорсткості з насиченим шоколадним смаком. Воно точно не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти
яйце – 1 шт | |
цукор – 200 гр | |
гіркий какао-порошок – 45 гр | |
борошно – 270 гр | |
вершкове масло – 75 г | |
сіль – 1 ч. л. | |
сода – 1 ч. л. | |
розпушувач – 1 ч. л. |
Багато діти і дорослі дуже люблять солодке шоколадне печиво. Але магазинне печиво не завжди буває корисним і часто містить у собі шкідливі компоненти.
Покроковий рецепт
В одній мисці змішуються яйце, цукор і вершкове масло кімнатної температури. Все перемішується до однорідної маси.
В іншій мисці змішуються залишилися сухі інгредієнти. Потім, вони просіваються в масляну масу. Маса повинна постійно помешиваться, інакше можуть утворитися грудочки. Можна скористатися міксером, він прискорить процес у декілька разів.
Отримане тісто забирається в холодильник мінімум на годину. Потім, вона викладається на поверхню, злегка припудрену борошном.
Тісто розкочується і, за допомогою формочок, вирізаються печива. Якщо немає форми, то можна використовувати склянку з вузьким горлечком.
Печива викладаються на пекарську папір і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 15 хвилин. Потім, їм дається час охолонути. Приємного апетиту!