Шоколадні фонданы (кекси)

Шоколадні фонданы (кекси) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуйте вершкове масло, плитку шоколаду, яйця, борошно, цукор

Покроковий рецепт

Розтопити шоколад з маслом на повільному вогні. Не кип’ятити!

Поки топляться масло з шоколадом, збити яйця з цукром ( я люблю до піни)

Потихеньку влити теплу суміш шоколаду в яйця, змішати. Потім додати в суміш борошно, все ретельно переміщати.
Приготувати формочки, змастити їх маслом і злегка присипавши борошном

Розлити суміш по формах, поставити їх у духовку, попередньо нагріту до 150-180 градусів. Якщо Ви любите вологий кекс ( з усіма пов’язаними з серединою, яким і повинен бути справжній фондан ), то випікати 10-15 хвилин, в залежності від потужності духовки. Слідкуйте за «верхівкою» кексів, вона не повинна бути рідкою або сухий. Якщо ви любите сухі кекси – випікайте довше

Подавайте з морозивом, ягодами або варенням.
Десерт готовий!
Приємного апетиту!!