Інгредієнти для тіста і для шоколадного крему…
60 г какао залити окропом (80 мл), перемішати, відкласти в сторону (як я вже написала в інгредієнтах, какао не повинно містити цукру, наприклад какао Несквік не підійде).
150 г вершкового масла розтопити в каструльці на плиті,додати 200 г цукру піску. Варити на слабкому вогні, помішуючи, до розчинення цукру. Остудити до кімнатної температури.
Масляну суміш перелити в глибоку миску, збити, при цьому додаючи по одному яйцю.
Додати 5 г ваніліну або 1 чайну ложку ванільного цукру, розведене какао, перемішати все до однорідності.
Просіяне борошно змішати з 1/2 чайної ложки соди і 1 чайною ложкою розпушувача. В три прийоми, чергуючи то сметану, то суху борошняну суміш, підмісити до тесту.
Шоколадним тістом на 2/3 заповнити паперові вкладиші (нагадаю, що краще паперові вкладиші вставити в залізні або силіконові форми, так як тісто буде розпирати» і паперові форми можуть просто розвалитися під час випічки). Випікати шоколадні капкейки вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин або до готовності (капкейки печуться швидко, так як мають маленьку форму). Шоколадні кекси вийняти, остудити.
На водяній бані розтопити 150 г темного шоколаду.
Змішати 2 столові ложки какао-порошку і 180 г цукрової пудри.
80 г розм’якшеного вершкового масла 80 г вершкового сиру збити до однорідності в окремому посуді.
З’єднати обидві суміші, гарненько перемішати.
Готовий шоколадний крем перекласти в кондитерський шприц, прикрасити остиглі кекси (насадка – зірочка), обертаючи кекс навколо осі. При бажанні капкейки можна посипати кондитерської присипкою. Приємного чаювання!