Це блюдо своєрідна інтерпретація знаменитих віденських вафель. Готове блюдо виглядає досить ефектно, незважаючи на свою простоту.
Інгредієнти
курячі яйця – 3 штуки | |
вершкове масло – 60 грам | |
борошно – 200 грам | |
кондитерське какао – 4 столові ложки | |
сметана – 50 грам | |
цукрова пудра – щіпка для прикраси | |
цукор – 3 столові ложки | |
свіжі ягоди – 3-4 штуки для прикраси | |
рослинне масло – 10 мл для змащування форми |
Десерт – солодке і запам’ятовується завершення будь-якого вечора. Цей рецепт вафель підійде як варіант сніданку або солодкого десерту на святковому вечері.
Покроковий рецепт
Вершкове масло збити з цукром до однорідного стану.
У збиту масу додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок.
В окремій ємності змішати борошно, какао, розпушувач для тіста і сметану. Перемішати і отримане тісто додати до яєчної маси. Всі разом перемішати. Тісто для вафель повинно вийде густий по консистенції.
Форму для випічки вафель змастити рослинним маслом. Розігріти і викласти тісто не дуже товстим шаром. Випікати до готовності.
Готові вафлі підрівняти по краях ножем, посипати цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами. Приємного апетиту.