Чізкейки бувають різні, і їх безліч. Торт чізкейк (cheesecake) належить європейської та американської кухні.
Інгредієнти
Для основи: | |
Печиво – 200 г | |
Вершкове масло – приблизно 50 г (розтоплене) | |
Для начинки: | |
Маскарпоне – 250 г | |
Вершки – 150 г (не менше 30 %) | |
Цукрова пудра – 2-3 столові ложки | |
Коньяк – 2 столові ложки (або лікер) | |
Шоколад – 100 г | |
Какао – 2 столові ложки |
Чізкейк являє собою сыросодержащий десерт від сирної запіканки до тістечка суфле. Так що, цей десерт не тільки смачний, але і корисний.
Я дуже люблю чізкейк і для мене здавалося, що готувати його дуже важко. Але тут недавно навчилася готувати сама, як кажуть: «очі бояться, а руки роблять», зважилася. І, виявляється, готувати чізкейк в домашніх умовах ну зовсім не важко. Сьогодні зроблю шоколадний чізкейк з сиром маскарпоне, дуже повітряний і ніжний! Готуватися цей чізкейк без випічки, так що ви легко можете приготувати на дачі, де немає духовки або, взагалі, світла. Рецепт чізкейку з маскарпоне наведено нижче.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Печиво змолоти у блендері (можна розтовкти ступкою або в комбайні).
Пересипати крихти з печива в глибоку чашу, додати розтоплене вершкове масло (можна розтопити на газу або в мікрохвильовій печі, але щоб воно не кипіло!). Піскова суміш повинна зволожити. Якщо крихти злипаються в грудочку, вершкового масла достатньо.
Перекласти суміш в вогнетривке блюдо (роз’ємну форму для випічки). Для подальшого легкого вилучення чізкейку краще вирізати з пергаментного паперу коло розміру днища форми і послати його під «тісто», а потім висипати суміш з печива. Злегка вдавлюючи печиво з крихти, розподілити крихти по формі (приймати суміш зручніше склянкою з широким дном).
Приготувати шоколадну начинку для чізкейку.
Розтопити на водяній бані 100 г шоколаду, додати трохи вершків (2-3 столові ложки достатньо).
В окремому посуді збити міксером 250 г сиру маскарпоне, 150 мл 35 % вершків і 2-3 столові ложки цукрової пудри (солодкість за смаком).
До сирно-вершковою суміші (фото 5) додати 100 г розтопленого шоколаду з вершками (фото 4) і 2 столові ложки коньяку. Все гарненько перемішати. Повинна вийти повітряна шоколадна начинка.
Викласти начинку на основу пирога, розрівняти поверхню ножем або спеціальною кондитерської лопаткою.
Поставити чізкейк з маскарпоне в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Зверху посипати какао. Виходить дуже ніжний, шоколадний домашній чізкейк. Рекомендую приготувати шоколадний чізкейк на торжество або дитяче свято! Зберігати пиріг в холодильнику.
Приємного апетиту!