Шоколадний чізкейк

Шоколадний чізкейк – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Печиво змолоти у блендері (можна розтовкти ступкою або в комбайні).

Пересипати крихти з печива в глибоку чашу, додати розтоплене вершкове масло (можна розтопити на газу або в мікрохвильовій печі, але щоб воно не кипіло!). Піскова суміш повинна зволожити. Якщо крихти злипаються в грудочку, вершкового масла достатньо.

Перекласти суміш в вогнетривке блюдо (роз’ємну форму для випічки). Для подальшого легкого вилучення чізкейку краще вирізати з пергаментного паперу коло розміру днища форми і послати його під «тісто», а потім висипати суміш з печива. Злегка вдавлюючи печиво з крихти, розподілити крихти по формі (приймати суміш зручніше склянкою з широким дном).

Приготувати шоколадну начинку для чізкейку.
Розтопити на водяній бані 100 г шоколаду, додати трохи вершків (2-3 столові ложки достатньо).

В окремому посуді збити міксером 250 г сиру маскарпоне, 150 мл 35 % вершків і 2-3 столові ложки цукрової пудри (солодкість за смаком).

До сирно-вершковою суміші (фото 5) додати 100 г розтопленого шоколаду з вершками (фото 4) і 2 столові ложки коньяку. Все гарненько перемішати. Повинна вийти повітряна шоколадна начинка.

Викласти начинку на основу пирога, розрівняти поверхню ножем або спеціальною кондитерської лопаткою.

Поставити чізкейк з маскарпоне в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Зверху посипати какао. Виходить дуже ніжний, шоколадний домашній чізкейк. Рекомендую приготувати шоколадний чізкейк на торжество або дитяче свято! Зберігати пиріг в холодильнику.

Приємного апетиту!