Цей калорійний шоколадний десерт зі збитими вершками має дуже ніжним смаком, а зберігати у холодильній камері його можна приблизно два дні.
Інгредієнти
білий шоколад високоякісний – 60 г | |
ванільна сухарна пудра – 150 г | |
самі жирні вершки – 150 г | |
високоякісний гіркий шоколад – 60 г |
Час готування вказано без часу охолодження десерту.
Покроковий рецепт
Наламати шматочками весь шоколад і при постійному помішуванні розтопити його на водяній бані, потім трохи остудити приготовану суміш.
Поки остигає шоколадна суміш, потрібно підготувати вільну посуд, влити в неї густі вершки збити їх на дуже високій швидкості міксером.
Насипати ароматизовану цукрову пудру, продовжити процес збивання ще пару хвилин.
Відокремити трохи збитих вершків для оформлення десертної страви, залишилася вершкову масу ввести поступово в шоколадну суміш.
Перемішати приготовану шоколадно-вершкову суміш, розподілити її по прозорим широким келихах.
Відправити десерт на півтори години в холодильну камеру. Перед подачею прикрасити збитими вершками і подавати відразу ж до столу.