Шоколадний кекс на основі манки і какао

Шоколадний кекс на основі манки і какао – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Коли хочеться солодкого, такий легкий і швидкий у приготуванні кексик порадує і дорослих, і дітей.

Покроковий рецепт

Манну крупу залити 200 мл теплої води і залишити набухати на 20 хвилин.

У просіяне борошно додати цукор, сіль, розпушувач, какао і ванільний цукор. Все перемішати.

З’єднати набряклу манку з борошняною сумішшю. Додати 100 мл води і рослинне масло. Все ретельно перемішати, щоб не залишилося ніяких грудочок. По густоті тісто має нагадувати сметану.

Викладаємо тісто у форму. У мене вона кругла, можна взяти спеціальну для кексу або порційно розкласти по паперових формочках.

Ставимо в заздалегідь розігріту до 180С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою, якщо вона повністю суха, значить все готово!

Готовий шоколадний кекс виймаємо й даємо трохи охолонути прямо формі. Потім викладаємо на блюдо.

Можна посипати кекс цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Можна взяти будь-вершковий крем і промазати розрізаний навпіл кекс, тоді вийде справжній торт! Оформляєте як вам підказує фантазія! Приємного апетиту!