З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати. В окремій ємності розвести цукор у теплій воді, додати лимонний сік і рослинне масло.
Змішати рідку і суху маси, всипати борошно з какао, сіллю і розпушувачем у воду з цукром, олією і лимонним соком. Ретельно перемішати, щоб усунути навіть дрібні грудочки.
Натерти шоколад в тісто на дрібній тертці. Перемішати тісто.
Додати несолоний обсмажений арахіс. Перемішати масу.
Вилити тісто у термостійку форму, змащену олією. Відправити в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до сухої дерев’яної шпажки.
Кекс остудити і вийняти з форми для випічки.
Нарізати кекс на шматочки і подавати до столу. За бажанням можна присипати кекс цукровою пудрою. Приємного апетиту!