Шоколадний пиріг на швидку руку

Шоколадний пиріг на швидку руку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий злегка вологий, дуже ніжний бісквіт з шоколадною глазур’ю не залишить байдужим жодного Вашого гостя! Легкий у приготуванні і з тих продуктів, що є у Вас в наявності.

Інгредієнти

Борошно – 250 грам
Цукор – 260 грам
Молоко – 300 мл
Маргарин – 55 грам
Рослинна олія – 60 мл
Какао – 75 грам
Яйця – 2 шт. Іноді кладу 1 шт., теж виходить добре.
Оцет – 1 ст. ложка
Сода – 1 ч. ложка без гірки
Сіль – 0,5 ч. ложки
Ванілін/ванільний цукор – 2 г / 10 грам Кладу ванілін або ванільний цукор, що є в наявності
Вода – 3 ст. ложки Для шоколадної глазурі
Вершкове масло – 20 грам Для шоколадної глазурі
Какао – 2 ст. ложки без гірки Для шоколадної глазурі
Цукор – 2 с. ложки з гіркою Для шоколадної глазурі

Як приготувати Шоколадний пиріг на швидку руку

Всім знайома ситуація, коли їдеш з роботи і стоїш у пробці, а гості вже на порозі чекають, і ти судорожно думаєш чим їх пригощати, тому що саме сьогодні ти не чекав нікого.

І ось поки гості спілкуються, дивляться киношку або фото з подорожі, ти “колдуешь” на кухні. Гарячі бутерброди, чай, привезений зі Шрі-Ланки і звичайно ж пиріг куди ж без нього!

Впевнена, у кожної господині є на особливий випадок швидкий рецепт, який не вимагає заморозки і довгих замісів, який перемішав і в духовку, 35 хвилин і, полив шоколадною глазур’ю, вуаля!

Такий рецепт є і у мене, це мікс двох рецептів, яких я “вивела” для себе і користуюся ним у таких форс-мажорних ситуаціях.

Покроковий рецепт




Рецепт цього шоколадного пирога надзвичайно простий і легкий у приготуванні, тому не варто нервувати, що гості в хаті, а Вам нічим пригостити, адже, вже через 45 хвилин Ви будете ласувати ароматним і ніжним шоколадним бісквітом.
Цей рецепт використовую як базовий, якщо пропитываю соками і компотами або роблю крем, тоді можу і на дні народження приготувати. Сьогодні просто до чаю, тому “одягаємо гарний настрій”, переговариваемся з гостями і замішуємо тісто.
Для цього в каструлю засипаємо всі сухі інгредієнти, швидко перемішуючи їх. Отже, в каструлі у Вас вже є борошно, какао, цукор, борошно, щіпка солі і чайна ложка соди, і звичайно ж ванільний цукор. Куди без нього?!



Тепер черга за рідкими інгредієнтами. Поки розтоплюємо маргарин (роблю в духовці, яка нагрівається для пирога – не забуваємо її включити на 180 градусів перед приготуванням), вливаємо молоко, рослинне масло, розтоплений маргарин (попередньо охолоджений) і розбиваємо два яйця. Все перемішуємо і переходимо до заключного етапу.











Змащуємо форму рослинним маслом. Коли готую на свято, форму застеляють пергаментом, щоб бісквіт не потягнуло вгору і він рівномірно виріс, якщо для себе, як сьогодні, адже, всі прийшли гості – свої), обходжуся без пергаменту.
У наше тісто додаю оцет, отримую бульбашки. Перемішую і виливаю у форму. А щоб вийшло повітря – кручу тричі за годинниковою стрілкою і тричі стукаю по столу, в духовку на 190 градусів на 30 хвилин.
Поки пиріг в духовці, готую шоколадну глазур.
Цукор і какао перемішую, щоб не було грудочок, потім наливаю воду і ставлю на маленький вогонь, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. 2 хвилини на вогні, знімаю і додаю масло, перемішую і даю охолонути.
Виймаю, змащую шоколадною глазур’ю і прикрашаю замороженої полуницею. Гості не встигли договорити, а пиріг вже на столі)
Чоловік із сином встигли на шматочок пирога, все розмели в два рахунки)
Приємного апетиту!