Інгредієнти
Суха суміш – 1 упаковка (для шоколадного торта) | |
Волоські горіхи – у мене 1/2 склянки (або інші) | |
Згущене молоко – 1 банка | |
Вершкове масло – 200 г розтопленого(або марганрин) | |
Карамель – 300 г (рідка) | |
Шоколад – 300 г (крихти шоколаду NESTLE ) |
Скоріше це не рецепт пирога з карамеллю, а моя фантазія. Я розповім, як перетворити стандартну випічку із сухих сумішей (суміш для кексів, бісквітна суміш…) у смачне смакота! Набір продуктів найпростіший. Для цього вам знадобиться суха суміш для пирога і пачка вершкового масла. Ще я додав рідку карамель (продається вже готова в магазинах) і згущене молоко. Любителям горіхів, сухофруктів або цукатів – теж можна що-небудь додати з перерахованого.
Єдина порада, яку я міг би рекомендувати для цього рецепту, це зробити подвійну порцію пирога. Це зовсім дивно і незвичайно смачно! Такий пиріг чудово подавати на святковий стіл. Діти від нього в захваті!
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 350 ° F за фаренгейтом або 170 ° за Цельсієм.
Приготувати тісто. У великій мисці, згідно інструкції на упаковці, замісити тісто, додавши трохи горішків. Додати в тісто 2 / 3 банки згущеного молока і 200 г розм’якшеного вершкового масла (масло, як я вже писав можна замінити на маргарин). Гарненько перемішати столовою ложкою. Виходить густе тісто. 2/3 тіста розкласти на деко для випічки (у мене деко з високими бортиками розміром 30 х 20 см). Якщо деко залізний, раджу вистелити його пекарської папером. Або взагалі використовувати силіконову форму. Силіконові форми ми нічим не змащуємо. Випікати пиріг з згущеним молоком протягом 15 хвилин в розігрітій духовці.
Продовжуємо готувати… 300 г карамелі змішати з рештою згущеним молоком (1/ 3 частина) в маленькій каструльці. Поставити суміш нудитися на повільному вогні, постійно помішуючи ложкою, щоб не пригоріло.
Дістати деко з пирогом і на вже остигле випечене тісто по всій площі посипати шматочки шоколаду (у мене готовий конфітюр, але ви можете взяти звичайну шоколадку і довільно нарізати її на маленькі шматочки).
Залити карамельної сумішшю шоколад.
Тісто шматками, за допомогою чайної ложки, розкласти зверху.Тісто шматками, за допомогою чайної ложки, розкласти зверху (при випічці воно само трохи розповзеться).
Випікати пиріг з шоколадом і карамеллю в духовці від 25 до 30 хвилин (або до готовності). Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою.
Дати пирогу охолонути у формі. Потім перекласти шоколадний пиріг на красиве блюдо. Подавати до столу, попередньо нарізавши на шматочки. Приємного апетиту!