Ніжний шоколадний пиріг із заварним кремом на основі чорного шоколаду
Інгредієнти
Какао-порошок – 2 ст. л. | |
Молоко – 250 мл | |
Яйця – 2 шт. | |
Борошно – 300 г | |
Масло вершкове – 80 г | |
Цукор – 100 г | |
Масло рослинне – 60 мл | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Оцет яблучний – 2 ст . л. | |
Кокосова стружка – 1 упаковка | |
Шоколад – 100 г | |
Цукор – 100 г | |
Молоко – 500 мл | |
Яйця – 4 шт. | |
Борошно – 2 ст . л. |
Напевно немає жодної людини в світі, хто б не любив шоколад. І всі ми, звичайно, любимо приймати гостей, які теж люблять шоколад. Але буває, що гості нагрянуть раптово і часу приготувати щось грандіозне немає. На такий випадок пропоную легкий і швидкий шоколадний пиріг-торт – чудовий і дуже смачний десерт до чаювання.
Покроковий рецепт
1. Борошно просіяти, змішати з какао, цукром, сіллю і содою.
2. В борошняну суміш додати яйця, розм’якшене вершкове масло, рослинна олія і яблучний оцет. Все добре перемішати міксером на великій швидкості.
3. Застелити форму для випічки пергаментним папером, змастити рослинним маслом і поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 60 -80 хвилин.
4. Поки печеться торт – готуємо заварний крем. Шоколад розтопити з молоком і цукром.
5. Зняти з вогню. У глибокій мисці змішати яйця, борошно 2 столові ложки молока. Добре збити. Додати яєчну суміш у молоко з шоколадом. Знову поставити на вогонь і варити крем до загустіння.
6. Дістати корж з форми, розрізати на дві частини. Змастити заварним кремом між коржами і полити зверху. Посипати кокосовою стружкою.
7. Пиріг готовий, можна пригощати гостей!