Шоколадний пісний пиріг

Шоколадний пісний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг готується з найпростіших інгредієнтів, які завжди є на кухні в кожної господині.

Покроковий рецепт

Беремо борошно просіваємо через сито в чашку, потім додаємо всі інші сипучі інгредієнти: цукор, какао-порошок і сіль. За бажанням додаємо ванілін.

Добре перемішуємо між собою. Тим часом в окремому посуді змішуємо воду з рослинним маслом. Кава заливаємо кип’яченою гарячою водою, перемішуємо в окремій чашці, і тільки після цього додаємо у воду з маслом. Інакше кава може розподілиться нерівномірно і буде відчуватися гіркоту.

З’єднуємо суху суміш з рідкої і ретельно перемішуємо. Має вийти тісто, консистенцією нагадує рідку сметану. Потім соду гасимо оцтом і також додаємо в отримане тісто.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Виливаємо в неї тісто. Можна посипати какао-порошком змішаним з цукром і не розмішувати. Це дасть ще більше шоколадного смаку нашого пирога.
Відправляємо форму з тістом в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і залишаємо на 30 хвилин. Перші 25 хвилин пиріг краще не турбувати. Потім акуратно відкрити і перевірити на готовність. Можна проткнути зубочисткою, якщо на ній буде сире тісто, залишити пиріг у духовці ще на 5-10 хвилин.

Коли пиріг буде готовий, дістати його з форми. Можна посипати тертим шоколадом, цукровою пудрою або іншим за Вашим смаком.
Приємного апетиту!