Цей торт вміщує в себе все на радість любителям солодощів: шоколад, банан, і вершки… Його начинка не може не порадувати або залишити байдужим.
Інгредієнти
Для бісквіта: | |
борошна з пшениці – 1,5 гуртки | |
курячих яєць – 5 шт. | |
звичайного цукру – кухоль | |
розпушувача для тіста – 1 пакетик | |
порошкоподібного какао – 3 столових ложки | |
перевареної води – 1 склянка | |
масла (вершкового) або маргарину – 1 упаковка | |
Для лимонно-вершкового суфле: | |
вершки з високим відсотком жирності – 0,5 літра (цілком вистачає і 30 %) | |
пудри цукрової – пара столових ложок | |
сухого желе – 1 упаковка (бажано з лимоном) | |
шоколад – чверть плитки (можна взяти абсолютно будь -) | |
банани – 6 штук (бажано, щоб вони були середніми або великими) | |
лимонний сік – вичавлений з одного лимона |
Хочеться відзначити польську кухню за те, що вона надає світові такі смачні страви своєї національної кухні. Цей торт вміщує в себе все на радість любителям солодощів: шоколад, банан, і вершки… Його начинка не може не порадувати або залишити байдужим. До речі, над начинкою можна проводити цілі експерименти!
До складу цього торта входить бісквітний корж, начинка з бананами і лимонним вершковим суфле. Саме воно дає додаткову ніжність цього шедевру кондитерського мистецтва, дивовижний смак і аромату. А банани грають ключову роль, надають йому більше інтересу.
Подавати краще з холодними напоями. А тому не потрібно чекати, краще почати готувати!
Час приготування – 60 хвилин (без просочення).
Кількість приготованих порцій – 6 (мінімум).
Покроковий рецепт
1. У першу чергу потрібно зайнятися маслом або маргарином. Посуд з ним потрібно поставити на невеликий вогонь і дочекатися, поки вміст не перетвориться в рідину. В цей час акуратно розбити яйця, не допускаючи змішування жовтків і білків. З’єднати разом жовтки, склянку цукру, склянку кип’яченої води і попрацювати з допомогою міксера або блендера.
2. Просіяне через сито борошно пшеничне додати до разрыхлителю для тіста, какао-порошок і цю суміш помістити до жовтків. Включити міксер і довести до піноподібного стану. Після цього з’єднати з тістом.
3. Акуратно розподілити майбутній бісквіт всередині форми, вислана спеціальної харчової, ложкою. Попередньо нагріти духовку до 180 градусів і випікати трохи більше півгодини.
4. Испекшийся бісквіт дістати, остудити до температури приміщення і зрізати з нього кришечку». Верхню частину розкришити на маленькі шматки, відкласти крихту в бік. Другий знову помістити у форму, середину бісквіта витягнути за допомогою ложки. У нас повинно вийти щось на кшталт «чашечки».
5.Тепер потрібно зайнятися приготуванням лимонного желе. Приготувати його згідно інструкції на упаковці.
6. Зайнятися вершками: попрацювати міксером, висипаючи при цьому пудру і лимонне желе. Повинен вийти досить густий крем. Потерти шоколадку на крупній тертці і додати в цю масу. Виходить дуже смачне лимонно-вершкове шоколадне суфле.
7. Тепер банани позбавити від шкірки, капнути на них трохи соку лимона (щоб вони не потемніли) і викласти в бісквітну «чашку».
8. Викласти ложкою лимонно-вершкове шоколадне суфле гіркою на банани, намагаючись заповнити їм всі порожнини. Можна формою з тортом постукати по дну, щоб заповнилися всі порожнечі.
9. Крихтою бісквіта, відкладеного раніше на 4 етапі, посипати торт зверху, злегка її прихлопуючи. Зверху можна присипати невеликою кількістю какао-порошку.
10. Шоколадний торт з бананами і вершковим суфле прибрати в холодильник і залишити його там на 4 години.