Шоколад і необхідно розламати на шматочки, вершкове масло порізати кубиками, додати цукор. Інгредієнти змішати, викласти в чашу для мультиварки. Потім встановити програму в меню мультиварки «Десерти» і час приготування на 7 хвилин. Подібний ефект можна отримати розтопивши шоколадну плитку на водяній бані в каструлі на плиті. Але в мультиварці готувати подібний десерт набагато зручніше, та й швидше. Розмішали, виклали в чашу і виждали час. А після отримали те, що хотіли.
Однією з умов приготування мусу є використання горького або темного шоколаду, від якого не утворюються грудочки. Вибирайте тільки той шоколад, в якому дійсно впевнені.
Ретельно промити апельсин. На дрібній або середній тертці натерти шкірку цитруса, намагаючись не зачепити внутрішню білу частину фрукта. Одержану цедру викласти в чашку. Вичавити сік з апельсина вручну або за допомогою соковижималки. Не використовуйте пакетовані соки, так як, в цьому випадку смак вже буде не таким.
Білки і жовтки відокремити один від одного. Жовтки змішати з цедрою і соком, щоб вийшла однорідна консистенція.
Після приготування шоколадну масу необхідно ретельно перемішати до однакового стану. Потім додати жовткову суміш і знову перемішати.
В окремій чашці збити білки в густу, щільну піну з допомогою віночка і акуратно вмішати їх в шоколадну масу.
Шоколадний соус перелити в келихи або формочки, залишити в холодильнику до застигання.
Рекомендується перед подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти і збитими вершками. Вершки пом’якшують гіркоту терпкого шоколаду, а м’ята освіжає смак.
Для надання особливого аромату в мус можна додавати кавовий лікер, ром або коньяк. Алкогольний напій додасть десерту пікантний смак.
Надзвичайно смачний, повітряний і простий десерт порадує в будній день, а також стане чудовим доповненням до святкового столу. Ніхто не зможе встояти перед солодким виконанням французького десертної страви.
Шоколадного насолоди!