Шоколадно-сирний брауні з вишнею

Шоколадно-сирний брауні з вишнею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вишню заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб розморозити.


Шоколад ламаємо на шматочки. Вершкове масло ріжемо на дрібні шматочки. Кладемо шоколад і масло в сотейник і ставимо на самий маленький вогонь.


Тим часом, кладемо сир в миску, додаємо 100 грам цукру і два яйця. Розтираємо міксером до кремоподібного стану. Якщо вийде трохи рідший, нічого страшного. Сирний крем готовий.




Два яйця, 50 г цукру і сіль збити міксером. У збиту яєчну масу додаємо остигнула розтоплену шоколадну масу. Перемішуємо з допомогою міксера. Додаємо в миску борошно, перемішану з розпушувачем. Змішуємо все міксером.



Форму з високими бортиками (21 см) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо 1/3 шоколадного тіста. Зверху виливаємо половину сирного крему. Викладаємо зверху половину вишні.


Потім все повторюємо. Останню частину шоколадного тіста можна викласти сирну масу з вишнею «розводами». Якщо тісто десь розподілялося нерівномірно – не страшно. Воно в духовці розтечеться і на розрізі потім будуть ще більш красиві розлучення.

Випікаємо близько 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.