Насичений густий бульйон-головні характеристики смачного східного блюда. Для більш наваристою шурпи можна замінити яловичину бораниной, а овочі можете коригувати на свій смак.
Інгредієнти
Яловичина – 500г | |
Картопля – 8 шт середній розмір | |
Капуста – 400г приблизно половина | |
Морква – 2 шт середні | |
Цибуля – 1 шт великий | |
Перець болгарський – 1 шт | |
вода – 3л | |
Локшина(тукмач) | |
Яйце – 1шт | |
Вода – 3ст.л. | |
Сіль – щіпка | |
Борошно – 250г приблизну кількість |
Приготування шурпи з яловичини-це нескладне справу. Головне готувати з душею і з любов’ю). Шурпа за цим рецептом надзвичайно смачна! Цей смак неможливо порівняти з будь-якими іншими супами. Спробуйте приготувати і Вам обов’язково сподобається!
Покроковий рецепт
Готуємо всі наші інгредієнти і ставимо готуватися м’ясо. На 3-х літрову каструлю я ставлю варитися приблизно 500 г яловичини, щоб бульйон був наваристий. Коли вода закипить, знімаємо піну, солимо наш майбутній булон, ставимо на плиту мінімальну і залишаємо варитися на 2 год.
Приблизно за годину до закінчення варіння м’яса, ми наріжемо локшину. Готуємо тісто: змішати 1 яйце, 2-3 ст. л. води(кип’яченою холодною), щіпку солі все перемішати і починаємо по-немногу додавати борошно. Спочатку замешмваем виделкою,потім рукою. Тісто треба добре замісити, приблизно 10 хв.
Воно повинно ставть твердим (в межах допустимого звичайно). Потім розкачуємо його на деревяенной дошці, тісто має бути товщиною 1-2 мм Залишити на 15 хв. щоб воно трохи “затверділа”. Потім починаємо дрібно нарізати. Про нарізку локшини треба писати окремий рецепт, кому буде цікаво напишіть). Після нарізки залишаємо сушитися локшину на дошці.
Після двох годин ми витягуємо м’ясо з каструлі і відправляємо туди крупно нарізані, очищені овочі (картоплю і капусту). Картопля, якщо великий, то розріжу навпіл, якщо маленький, то залишу цілим. Дрібно не нарізаємо, так як, коли сваряться овочі ми їх витягнемо з бульйону і подамо тільки до столу, шурпі їх не буде
Далі. підготовлення морква(натерта на тертці), болгарський перець (дрібно порізаний на кубики). цибуля(дрібно порізаний на кубики) відправляємо на сковороду з нагрітою подолнечным маслом і смажимо цю суміш. Приблизно 3-4 хвилини до золотистого квіти. Можна підсмажити всі інгредієнти окремо, але мій спосіб заощадить вам час.
Потім, як тільки піджарка буде готова я додаю в неї половину, среден нарізаною яловичини, щоб бульйон був густішим. Чому половину? Щоб другу половину можна було поїсти окремо, з цибулею і сіллю наприклад. Все перемішати, додати 1-2 ополоника з бульйону, нехай потушиться 3-4 хвилини.
Через 20-30 хвилин, як зварилася картопля і капуста, дістаємо їх перекладаємо в тарілку і прибираємо в бік. В Шурпу додаємо нашу піджарку, локшину(тукмач), спеції, сіль за смаком. Залишаємо варитися на 3-5 хвилин.
Накладаємо нашу шурпу з яловичини в тарілку, кладемо капусту або картоплю по своєму бажаємо, посипаємо зеленню. Суп готовий!
Шурпа за цим рецептом надзвичайно смачна! Цей смак неможливо порівняти з будь-якими іншими супами. Спробуйте приготувати і Вам обов’язково сподобається!