Готуватися просто, швидко. Результат перевершує всі очікування. Саме смачне і незвичайне овочеве рагу, з екзотичної ноткою в смаку.
Інгредієнти
Яловичина – 800 грам | |
Болгарський перець – 3 штуки | |
Біла квасоля в томатному соусі – 500 грам | |
Помідори (середні) – 6 штук | |
Цибуля – 4 головки | |
Часник – 10 зубчиків | |
Лайм – 1 штука | |
Консервована кукурудза – 1 банку | |
Соняшникова олія – 3 столових ложки | |
Спеції (сіль, перець, цукор) – за смаком |
Доброго часу доби. Хочу поділитися з вами моїм самим улюбленим рецептом овочевого рагу з яловичиною. Це блюдо ще нікого не залишило байдужим.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти, чистимо цибулю і часник, нарізаємо на дрібні шматочки. Смажимо в глибокій сковороді (в моєму випадку вок) до прозорості цибулі.
Яловичину ріжемо кубиками, додаємо до часнику і цибулі, тушкуємо хвилин 30-40, що б яловичина була м’якою і смачною.
Поки гаситься м’ясо, готуємо помідори, робимо хрестоподібний розріз як показано на фото. Кладемо помідори в каструлю, заливаємо окропом (саме заливаємо, не треба їх кип’ятити), залишаємо на 5-7 хвилин, потім легко знімаємо з помідорів шкірку. Ріжемо помідори на зручні квадратики і додаємо до м’яса.
Після помідор відразу додаємо білу квасоля в томатному соусі і тушкуємо хвилин 10.
Після квасолі додаємо кукурудзу і болгарський перець. Тушкуємо ще хвилин 10 на середньому вогні. Якщо любите гостре можна додати пару стручків халапеньо або стручкового перцю Чилі.
І в ув’язненні додаємо сік лайма. Якщо виникне питання “а чи можна додати сік лимона?” Так можна, але буде зовсім не те. Сік лайма надає страві особливий аромат і смак. Без нього це було б звичайне рагу. Після додавання соку чекаємо поки рагу перекипит, пробуємо і вже на свій смак, додаємо цукор, сіль і перець (краще суміш перців). Я завжди додаю 1-2 столових ложки цукру і трохи суміші перців. Ще раз пробуємо, даємо настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.