Овочеве рагу з яловичиною і лаймом

Овочеве рагу з яловичиною та лаймом покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуватися просто, швидко. Результат перевершує всі очікування. Саме смачне і незвичайне овочеве рагу, з екзотичної ноткою в смаку.

Інгредієнти

Яловичина – 800 грам
Болгарський перець – 3 штуки
Біла квасоля в томатному соусі – 500 грам
Помідори (середні) – 6 штук
Цибуля – 4 головки
Часник – 10 зубчиків
Лайм – 1 штука
Консервована кукурудза – 1 банку
Соняшникова олія – 3 столових ложки
Спеції (сіль, перець, цукор) – за смаком

Як приготувати Овочеве рагу з яловичиною і лаймом

Доброго часу доби. Хочу поділитися з вами моїм самим улюбленим рецептом овочевого рагу з яловичиною. Це блюдо ще нікого не залишило байдужим.

Покроковий рецепт



Готуємо продукти, чистимо цибулю і часник, нарізаємо на дрібні шматочки. Смажимо в глибокій сковороді (в моєму випадку вок) до прозорості цибулі.


Яловичину ріжемо кубиками, додаємо до часнику і цибулі, тушкуємо хвилин 30-40, що б яловичина була м’якою і смачною.

Поки гаситься м’ясо, готуємо помідори, робимо хрестоподібний розріз як показано на фото. Кладемо помідори в каструлю, заливаємо окропом (саме заливаємо, не треба їх кип’ятити), залишаємо на 5-7 хвилин, потім легко знімаємо з помідорів шкірку. Ріжемо помідори на зручні квадратики і додаємо до м’яса.


Після помідор відразу додаємо білу квасоля в томатному соусі і тушкуємо хвилин 10.


Після квасолі додаємо кукурудзу і болгарський перець. Тушкуємо ще хвилин 10 на середньому вогні. Якщо любите гостре можна додати пару стручків халапеньо або стручкового перцю Чилі.



І в ув’язненні додаємо сік лайма. Якщо виникне питання “а чи можна додати сік лимона?” Так можна, але буде зовсім не те. Сік лайма надає страві особливий аромат і смак. Без нього це було б звичайне рагу. Після додавання соку чекаємо поки рагу перекипит, пробуємо і вже на свій смак, додаємо цукор, сіль і перець (краще суміш перців). Я завжди додаю 1-2 столових ложки цукру і трохи суміші перців. Ще раз пробуємо, даємо настоятися 15 хвилин і подаємо до столу.