Шурпа з яловичини з картоплею

Шурпа з яловичини з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яловичину зварити, попередньо злив першу воду і процідивши, для отримання прозорості бульйону.



З звареного бульйону виловити м’ясо, яке далі буде необхідно звільнити від кісток і жил, накришити досить крупно. У бульйон опустити цибулину цілком і залишити кипіти на повільному вогні ще 10 хвилин.

Крупно нарізати овочі: картоплю, моркву. Додати в бульйон і варити приблизно 10 хвилин.

Помідори облити окропом і очистити від шкірки, так це буде значніше легше. Помідори нарізати і опустити в каструлю з бульйоном, цибулю а цьому етапі можна буде витягти. Суп варити ще 5 хвилин.

На кінцевому етапі, коли овочі майже дійшли до повної готовності, подрібнений часник викласти в шурпу, всипати спеції і сіль, продовжувати близько 5-7 хвилин.

Готова шурпа (шурбо) обов’язково після приготування повинна постояти близько 1 години. Перед дегустацією на дно тарілки покласти шматки м’яса, залити бульйоном з овочами, прикрасити соковитою зеленню. У бульйон також кладуть сметану або гіркий червоний перець для надання гострого смаку.