Шурпа з яловичини з картоплею

Шурпа з яловичини з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кухня сходу цінується різноманітністю ароматних і ситних страв, щедро присмачених соковитою зеленню і пікантними спеціями. Одним з таких чарівних страв, що підходить для святкового і буденного меню є суп – шурпа з яловичини (або шурбо – в Таджикистані). Класичним способом приготування шурпи вважається варіант на бульйоні з баранячого м’яса на кістці, бажано, щоб це були ребра тварини. Готують його у товстостінній посуді, переважно в казані. Багатьом цей суп може здатися занадто калорійним і тоді універсальною заміною стане бульйон, зварений з яловичини.

Рецепт дуже легкий у виконанні, не вимагає використання рідкісних і дорогих продуктів, а пряний, присмачений духмяними спеціями, поживний бульйон доведеться за смаком чоловічій половині дегустаторів. Це досить наваристое, суто чоловіче блюдо, в давнину його використовували як засіб, що відновлює сили після нездужань і хвороб. В якості потрібних складових обов’язково входить картопля, морква, цибуля, а помідори і болгарський перець додають на свій розсуд, якщо є бажання надати особливу солодкувату кислинку страви.

Покроковий рецепт