Обсмажимо хліб з двох сторін на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
Яйця відварити до готовності. Очистити і натерти на крупній тертці 2 яйця, а два залишити. Часник продавити через прес. Змішати яйця, часник і майонез. Отриманою сумішшю добре змастити кожен шматочок хліба.
Солоні огірки нарізати на тоненькі смужечки. Залишилися яйця ріжемо на кружечки. На хліб кладемо огірок, а зверху яйце.
Зверху викладаємо шпроти. У мене великі, тому на кожен бутерброд я поклала по одній рибині.
При подачі до столу закуску можна викласти на лист салату і прикрасити наприклад гілочками аґрусу. Це дуже красиво і незвично. Ви також можете прикрасити маслинами або оливками. Це теж додасть блюдо гарний святковий вигляд.